|
Natura este doctorul tau ! w w w . n a t u r i s t - l i f e . r o
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
florin m Senior naturist

Data inscrierii: 17/Mar/2007 Mesaje: 108
|
Trimis: Mie Mar 10, 2010 2:19 am Titlul subiectului: Vindecare si nu numai... |
|
|
Oamenii pot sa se vindece într-adevăr în biserici atunci Când ating Sfintele moaște sau sanctuarele. Oamenii de știință din Petersburg au dovedit-o si au descoperit și mecanismul "material" al acestui fenomen divin … [1]
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, șeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg.
"Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, dar ea repara și structura grav afectată a conștiinței." [2]
Profesorul Slezin o facut ceva de necrezut - o masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele únor calugari in timp ce se rugau și o captat un fenomen neobisnuit - "Stingerea" completă a cortexului cerebral.
Aceasta stare poate fi observată numai la bebelușii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, in siguranta absoluta. Pe masura ce creste persoana, această senzatie de siguranță dispare, activitatea creierului creste și acest ritm al biocurenților cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, asa după cum a dovedit omul de știință. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta "ușoară trezie rugăciune, în" si a dovedit ca are o importanta vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situații negative și afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică și morală cât și cea fizică.
Slujbele bisericești ajuta si ele la Ameliorarea Sănătății.
Inginera electrofiziciana și Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală și Biologica a condus peste o mie de studii pentru o afla Caracteristicile Sănătății únor enoriași inainte si dupa slujba. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea și valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar și radiațiile. Se știe că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiații au arătat valori care depășeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiațiilor era normală.
Oamenii de știință din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfințită, semnul Crucii și bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăți vindecătoare… De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virușii de gripă, hepatită și tifos.
Proteinele virușilor se încovoaie și nu mai poartă infecția, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect și mai semnificativ: omoară microbii patogeni(bacilul de colon și stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci și în râuri și lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecție cu radiație magnetică.
Laboratorul științific al Institutului de Medicină Industrială și Navală a analizat apa înainte și după sfințire.
A rezultat că dacă se citește rugăciunea Tatăl Nostru și se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiația electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci și una preventivă.
Apa sfințită nu este numai purificată, ci ea își schimbă și structura, devine inofensivă și poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfințite, ca și cum aceasta ar fi înțeles sensul rugăciunilor și l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca...
- Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioși. –
"Apa" distinge "nivelul de credință al oamenilor…", spune A. Malenkovskaia.
Atunci când un preot sfințește apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfințirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat și necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
- Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina
- Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009
"Pravda Ru"
[1]
De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele științifice actuale ceea ce Sfinții Părinți știu, prin experință, de 2000 de ani, dar "mecanismul", fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenești.
(N.T.)
[2]
Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral și spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru și a rugăciunii, în general, spusă cu credință, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Pași pentru Alcoolici Anonimi și Al-Anon(pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienți în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-și menține această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Pași și să se abțină de la orice substanță cu prorpietăți psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa
"Doisprezece Pași de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive și asupra neortodocșilor, cu condiția să aibă credință în Dumnezeu.(N. T.). _________________ florin m
Ultima modificare efectuata florin m la Dum Mar 14, 2010 9:08 pm, modificat de 2 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 22/Feb/2006 Mesaje: 323
|
Trimis: Sam Mar 13, 2010 9:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu neaga nimeni existenta lui Dumnezeu dar hai sa nu fim tampiti, am sa te rog sa nu-mi transformi site-ul intru-un loc in care se discuta religie, plantele si medicina traditionala nu au nici o legatura cu moastele. Stiu ca esti din iasi, sti ca moaste ale sf.parascheva au fost cumaparate de la greci si ca in aceeasi perioada moastele aceleiasi sfinte au mai fost vandute inca de doaua ori? Minuni ale moastelor? am sa te rog sa dai si exemple concrete cand vi cu afirmatii de genul asta.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară virușii de gripă, hepatită și tifos.
Vrei sa spui ca nu ai avut niciodata in viata ta gripa? sau nu sunt destule clopote in iasi? la mine in oras sunt 6-7 biserici toate cu clopote si credema, am avut si gripa si hepatita. da stiu , ai sa spui ca nu cred in dumnezeu, se poate masura cu ceva credinta? poti spune ca un om sau altul e mai religios decat ceilalti din jurul sau? trebuie sa o tipam in gura mare ca credem in dumnezeu? nu e cumva o problema personala si intima legatura omului cu dumnezeu? Vad ca dai exemple stiintifice, am impresia ca nu sti ca biserica nu se prea impaca cu stiinta, dovada o gasesti in istoria zbuciumata a lumii religioase.
Concluzie:
am rugamintea daca tot scri pe forum scrie ceva ce ne ajuta, concret si spre beneficiul tuturor ce citesc pe aici.
Daca tot crezi ca poti purta o discutie pe teme religioase o sa deschid un topic special pe tema asta unde ai sa poti sa ne dai exemple stiintifice pe teme religioase.Omul bolnav se agata de orice cand nu mai gaseste solutii pamantene. Hai sa nu derutam si asa mult prea amaratul cititor , bolnav care cauta speranta si vindecare. |
|
| Sus |
|
 |
florin m Senior naturist

Data inscrierii: 17/Mar/2007 Mesaje: 108
|
Trimis: Sam Mar 13, 2010 11:19 pm Titlul subiectului: Re: Vindecare si nu numai... |
|
|
- _________________ florin m |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 22/Feb/2006 Mesaje: 323
|
Trimis: Dum Mar 14, 2010 10:34 am Titlul subiectului: |
|
|
nu am zis ca nu foloseste chiar la nimic, te-am rugat doar sa nu transformi site-ul intr-unul religios.Am deschis topic pe tema asta si daca ai de spus ceva pe teme religioase te rog sa o faci acolo ca sa nu amestecam treburile. Multumesc.
PS. Articolele scrise nu se sterg. Multumesc. Trimite-mi si mie pe e-mail poza la marimea maxima. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|